Extern bild

Praktikertjänst medverkar i Vårdföretagarnas kampanj om Nollvision för väntetider

Publicerad:

Under våren lanserade Vårdföretagarna en kampanj om Nollvision för väntetider i vården. I en kampanjfilm medverkar Praktikertjänst Ortopedi Stockholms verksamhetschef Björn Waldebäck, där han konstaterar att ett nationellt väntetidsregister vore alldeles utmärkt.

Den lagstadgade vårdgarantin, som innebär att alla ska få vård inom en viss tid, fungerar inte och hundratusentals patienter väntar exempelvis på operation. Därför har Vårdföretagarna lanserat en kampanj om en nollvision för väntetider i vården.

Kampanjen innehåller flera delar – filmer med fokus på verksamheter, utrymme i dagspress och sociala medier, artiklar och en samlingssida på Vårdföretagarnas webb.

I en kampanjfilm medverkar Praktikertjänst Ortopedi Stockholms verksamhetschef Björn Waldebäck. Han ansvarar för en verksamhet som träffar runt 9 000 patienter per år och genomför omkring 2 500 operationer.

”Vi har inga väntetider, vi har aldrig haft väntetider. Vi har en väldigt tillgänglig verksamhet, och den är tillgänglig för alla i Sverige,” säger Björn Waldebäck i filmen.

Han konstaterar att verksamhetens framgång kring väntetider bygger på hög effektivitet och att medarbetarna vet vilka diagnoser man kan handlägga. Samtidigt menar Björn Waldebäck att väntetiderna i vården är för långa för vissa patientgrupper, bland annat eftersom det kan vara för många steg till operation.

”Ett nationellt väntetidsregister vore alldeles utmärkt, och man måste framförallt sluta titta på vi och dem. Den offentliga och privata vården behöver varandra,” säger Björn Waldebäck.

Läs mer om kampanjen här och se intervjun med Björn Waldebäck i spelaren nedan.

Tillbaka

Blocks