Extern bild

Praktikertjänsts chefsläkare Sara Banegas utsedd till en av Vårdsveriges 100 mäktigaste

Publicerad:

Praktikertjänsts chefsläkare Sara Banegas har för andra året i rad utsetts till en av Vårdsveriges 100 mäktigaste av tidningen Dagens Medicin. Sara Banegas landar på plats 51 till 100, där bland annat tidigare sjukvårdsministern Lena Hallengren (S), äldre- och socialförsäkringsministern Anna Tenje (M) och flera hälso- och sjukvårdsdirektörer placerar sig.

Det är tidningen Dagens Medicin som i mitten av juni – inför Almedalsveckan – varje år rankar vårdens 100 mäktigaste personer. Platserna 51 till 100 är inte rangordnade, och det är alltså i den halvan av listan där Sara Banegas återigen placerar sig.

- Att Sara Banegas för andra året i rad placerar sig bland Vårdsveriges 100 mäktigaste är ett kvitto på att vi gör rätt saker och syns i de rätta sammanhangen. Genom både Sara Banegas och många andra i Praktikertjänst är vi en tydlig röst i hälso- och sjukvården, en röst som många har förtroende för och lyssnar på, säger Praktikertjänsts vd och koncernchef Carina Olson.

Under det senaste året har Sara Banegas synts i rad olika sammanhang över landet, inte minst i samband med att hon kritiserat den omställningsplan om vårdvalen som Region Stockholm beslutat om. Hon har också diskuterat digitala plattformslösningar och varit en aktiv röst kring kompetensförsörjningen i primär- och specialistvården.

- Att landa på den här listan är långt ifrån en enmansföreställning och jag vill rikta ett varmt tack till alla i hela Praktikertjänst som varje dag slåss för en bättre hälso- och sjukvård. Det är tillsammans som vi kan skapa förändring och bidra till en mer jämlik och långsiktig hälso- och sjukvård, säger Sara Banegas, Praktikertjänsts chefsläkare.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Praktikertjänsts pressjour, tel: 010-128 36 66, e-post: press@ptj.se

Tillbaka

Blocks