Extern bild

Praktikertjänsts intranät Insikt bäst i Sverige!

Publicerad:

Praktikertjänsts intranät Insikt tog hem förstapriset i tävlingen "Sveriges bästa intranät" som arrangeras av Redaktörsföreningen för Interna Medier (Rim).

– Praktikertjänsts intranät är vår primära informationskanal och vi har i många år haft som mål att tillgodose användarnas behov och krav på information och verksamhetskritiska applikationer. Därför känns det fantastiskt roligt att få ett så fint pris! Våra medarbetare har inte så mycket tid mellan sina patienter - därför har det varit extra viktigt att alltid se till nyttan för dem och göra det lätt för dem att hitta vad de ska och komma åt applikationer på ett smidigt sätt, säger Karen Kenney, webbansvarig Koncernkommunikation, Praktikertjänst.

Intranät i tävlingen belönas för bra och ändamålsenligt redaktionellt innehåll samt för att de bidrar till att skapa påtaglig nytta i organisationen. Motiveringen löd:

”Praktikertjänsts ’Insikt’ är en värdig vinnare av utmärkelsen ’Sveriges bästa intranät 2013’. Intranätet används i mycket hög grad och är uppskattat av användarna. Det drivs av konkreta mål, till exempel att bidra till kostnadseffektivitet. Men det som framförallt imponerar är den väl avvägda balansen mellan internkommunikation, information, sociala möjligheter och de tjänster som behövs. ’Insikt’ har tagit avgörande steg mot att vara en digital arbetsplats. Dessutom har Praktikertjänst matchat den höga ambitionsnivån med de resurser som krävs för att driva intranätet. Ett bra exempel är de redaktionella resurser som satsas på att hålla en hög kvalitet och utveckla innehållet med nya presentationsformer.”

Priset delades ut vid middagen på Rims vårkonferens 23-24 maj i Stockholm. Juryn bestod av Fredrik Wackå, webbrådgivare och utbildare, Kicki Strandh, kommunikationschef vid Mittuniversitetet och Marie Gumabon, kommunikationschef på NCC (fjolårets vinnare av tävlingen).

– Priset är ett kvitto på att vi ligger i framkant när det gäller att ha ett välanvänt, funktionellt och modernt intranät. Vi som arbetar med intranätet brinner för detta och det känns oerhört spännande att fortsätta resan med att än mer utveckla och förbättra intranätet med detta pris i bagaget, säger Karen Kenney.

Praktikertjänsts intranät, Insikt, innehåller både information och ett fyrtiotal verksamhetskritiska applikationer samt flertalet sociala funktioner som lockar till interaktion. Intranätet är välbesökt - över 90 procent av användarna i koncernen besöker intranätet en eller flera gånger i veckan. Insikt är byggt i EPiServer.

Om Rim

Rim är ett ideellt nätverk och en oberoende förening som har funnits i drygt 60 år för alla som arbetar med interna medier inom såväl privat som offentlig verksamhet. Rim arrangerar också varje år de helt oberoende tävlingarna Sveriges bästa personaltidning och Sveriges bästa intranät. 

Tillbaka

Blocks