Extern bild

Redan nu kan du som är gravid planera att föda på BB Sophia

Publicerad:

Nästa år öppnar Praktikertjänst BB Sophia vid Sophiahemmet i Stockholm. Gravida kvinnor kan redan idag prata med sin barnmorska om att föda på BB Sophia, och alla är välkomna.


Praktikertjänst BB Sophia vid Sophiahemmet är ett efterlängtat tillskott i Stockholms förlossningsvård. Den nya förlossningskliniken öppnar i början av 2014 och antalet förlossningsplatser i Stockholm utökas då med 4000 per år. Till BB Sophia är alla Stockholms gravida och födande kvinnor och deras partners välkomna.

– Vi vet, av erfarenhet, att kontinuiteten för familjen mellan förlossningsvård och vård av nyfödda är mycket viktig. BB Sophia kommer att ha en avdelning för nyfödda som har kapacitet att ta hand om alla barn, även de som behöver extra omvårdnad såsom för tidigt födda barn. Förlossningsvården och vården av nyfödda kommer att vara nära knutna till varandra, säger Harald Almström, vd BB Sophia.

Harald Almström och Gudrun Abascal, som också startade BB Stockholm med stor framgång, är två tongivande personer inom svensk förlossningsvård som nu startar upp BB Sophia. Med sin samlade kunskap och erfarenhet är deras mål att kvinnor och deras partners ska känna trygghet, både när det är dags att föda och tillsammans med det nyfödda barnet.

– Det är inte bara födandet som står i fokus utan hela omhändertagandet av familjen, från graviditet till eftervård. Vi kommer att stå beredda att ge den bästa möjliga starten för barnet och föräldrarna, det är en dröm som blir verklighet, säger Gudrun Abascal, chefbarnmorska BB Sophia.

BB Sophia kommer också att arbeta för att förbättra och utveckla förlossningsvården, bedriva forsknings- och utvecklingsarbete och delta i utbildning av barnmorskestudenter.

BB Sophia kommer att ingå i vårdval Stockholm och alla är varmt välkomna. Du som väntar barn kan redan nu planera för att föda på BB Sophia. Prata med din barnmorska om hur du gör ditt val.

För löpande information om BB Sophia är du välkommen att besöka: www.praktikertjanst.se/bbsophia

För dig som vill arbeta på BB Sophia, presenteras aktuella tjänster på: www.vardvalsverige.se

Tillbaka

Blocks