Extern bild

Höga betyg för Praktikertjänst i SKLs nationella patientenkät

Publicerad:

Vårdkooperativet Praktikertjänsts vårdcentraler presterar väl i 2015 års upplaga av Sveriges Kommuner och Landstings, SKL, nationella patientenkät, både i förhållande till offentliga vårdgivare och i relation till andra privata vårdgivare. Av Praktikertjänsts 82 enheter som deltog placerar sig hela 16 – nästan var femte – bland Sveriges 100 bästa vårdcentraler.

SKL undersöker vartannat år hur patienter upplever sina besök i primärvården och i 2015 års undersökning deltog över 1 100 vårdcentraler och undersökningen tittar på sju dimensioner – delaktighet/involvering, emotionellt stöd, helhetsintryck, information/kunskap, kontinuitet/koordinering, respekt/bemötande och tillgänglighet. På nationell nivå överträffar Praktikertjänst snittet i samtliga dimensioner och de största skillnaderna återfinns inom helhetsintryck och kontinuitet/koordinering.

- Vi är oerhört stolta över den sjukvård vi bedriver och den vård vi ger patienter över hela landet. I undersökningen har Praktikertjänsts vårdcentraler ett nationellt genomsnittsbetyg för helhetsintryck på 86, jämfört med rikssnittet på 80, och det är ett tydligt kvitto på vår höga kvalitet, säger Göran Modin, chef för Primärvård och Rehabilitering på Praktikertjänst.

Bland de vårdcentraler som drivs av Praktikertjänst som får högst snittpoäng bland de 100 främsta i en nationell jämförelse återfinns bland annat Söndrumskliniken i Halmstad, som placerar sig på en sjunde plats, Sotenäs vårdcentral i Hunnebostrand, som landar på plats 14, och Citymottagningen hälsocentral i Umeå, som också återfinns på plats 14.

- På våra vårdcentraler arbetar vi målinriktat och med tydliga uppföljningar. Genom vår affärsmodell där alla aktieägare också arbetar i den egna verksamheten skapar vi kontinuitet och långsiktighet för våra patienter. Detta är och har alltid varit en viktig del av Praktikertjänsts affärsmodell som vi är väldigt stolta över, säger Göran Modin.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Erik Magni, presschef, Praktikertjänst, tel: 0703-26 50 98, e-post: erik.magni@ptj.se

Om nationella patientenkäten

Under hösten 2015 genomfördes den sjunde landstingsövergripande patientenkäten inom primärvården av Sveriges Kommuner och Landsting. Av cirka 265 000 slumpmässigt utvalda patienter returnerade cirka 109 000 respondenter ett svar på den postala enkäten. Läs mer på www.patientenkat.se

Tillbaka

Blocks