Extern bild

Ekerö Vårdcentral växer – tar över Veritas Vårdcentral och startar samtidigt ny lättakut

Publicerad:

Den 1 mars 2018 tar Ekerö Vårdcentral över Veritas Vårdcentral som ligger ett par våningar upp i samma fastighet. Samtidigt startar Ekerö Vårdcentral en ny lättakut med drop-in mottagning som innebär bättre tillgänglighet och smartare patientflöden.

Ekerö Vårdcentral – som är en del av vårdkoncernen Praktikertjänst – tar inom kort över Veritas Vårdcentral och verksamhetens omkring 3 000 patienter. Efter övergången kommer Ekerö Vårdcentral att ha närmare 20 000 patienter, och för att möta det ökade behovet av vård gör verksamheten flera stora förändringar.

- Det är både roligt och spännande att ta över Veritas verksamhet på Ekerö och flera medarbetare kommer att följa med i övergången och börja att arbeta hos oss, vilket är väldigt glädjande. Samtidigt utökar vi också vårt psykosociala team med psykoterapeut och psykolog. Dessutom anställer vi fler sjuksköterskor och distriktssköterskor samt fler nya specialistläkare, säger Sara Banegas, specialist i allmänmedicin och verksamhetschef vid Ekerö Vårdcentral.

Den 14 mars startar Ekerö Vårdcentral även en ny lättakut. Lättakuten – som i huvudsak är för patienter med lättare akuta besvär – innebär att läkarens tid för administration minimeras utan att tiden med patienten påverkas. Det ökar flödet och gör att mottagningen kan hjälpa fler patienter. Redan i väntrummet svarar patienten via pekskärm på ett tiotal frågor om besvären. Efter att svaren fyllts i pratar en sjuksköterska med patienten för att bekräfta svaren. Sjuksköterskan kan därefter ordinera prover och i vissa fall även lösa frågorna utan att en läkare kopplas in.

- Genom satsningen på lättakuten har vi bättre möjligheter att erbjuda hög tillgänglighet och mer tid för våra patienter samtidigt som vi arbetar smartare. Tack vare lättakuten kan vi öka antalet tider för dem med kroniska sjukdomar samtidigt som vi genom ny teknik kan öka effektiviteten. Patienter slipper nu sitta och vänta onödigt länge på mottagningen, säger Sara Banegas, och avslutar:

- Genom att vi nu expanderar vår verksamhet finns Praktikertjänst i nästa hela fastigheten och kan utöver vårdcentral och lättakut även erbjuda rehabilitering och fysioterapi via Ekerö Fysio Center samt både mödra- och barnavårdscentral genom Mälaröarnas Barnhälsovård och BB Stockholm Family.

De patienter som idag är listade vid Veritas Vårdcentral och vill fortsätta att vara det även i Ekerö Vårdcentrals regi behöver inte göra någonting. Patienter som däremot vill välja en annan vårdcentral listar snabbast om sig via 1177.se e-tjänster. De kan logga in med Bank ID och gör sitt val. Det går även att skicka in blankett för vårdval till den vårdcentral där patienten önskar lista sig. Det går att byta vårdcentral när som helst.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Erik Magni, presschef, Praktikertjänst. Tel: 0703-26 50 98, e-post: erik.magni@ptj.se

Tillbaka

Blocks