Extern bild

Ekerö vårdcentral inför distansregistrering för besök på Lättakuten

Publicerad:

Ekerö vårdcentral inför nu ett system där patienter vid Lättakuten redan på förhand kan förbereda besöket via smartphone, läsplatta eller dator. Förhoppningen är att satsningen ska ge ännu bättre tillgänglighet och smartare patientflöden.

I mars 2018 startade Ekerö vårdcentral Lättakuten, en drop-in mottagning för patienter som har lättare akuta besvär, exempelvis halsont eller hudutslag.

- Konceptet med Lättakuten har fungerat väldigt väl och vi har fått mycket positiv respons från patienterna. Många uppskattar att det är både snabbt och enkelt att få träffa läkare eller sjuksköterska och att de slipper ringa för att boka tid, säger Sara Banegas, distriktsläkare och verksamhetschef på Ekerö vårdcentral, och fortsätter:

- Tack vare Lättakuten har vi också lyckats få mer tid för patienter med kroniska sjukdomar och de som behöver mest vård.

Den 5 februari utökas satsningen på Lättakuten genom ett system där patienter redan på förhand kan registrera sitt besök och svara på de tiotalet frågor om besvären och bakgrunden till besöket. Registreringen sker genom en länk som man hittar på Ekerö vårdcentrals hemsida eller som skickas ut via sms. Väl på mottagningen checkar patienten in för att bekräfta besöket.

- Det förenklar för patienten när man i lugn och ro kan svara på frågorna hemma, och vi tror att vi på detta sätt kommer arbeta ännu smartare och jag hoppas att vi får möjlighet att ta emot fler patienter samtidigt som vi ytterligare förbättrar tillgängligheten, säger Sara Banegas.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Sara Banegas, distriktsläkare och verksamhetschef, Ekerö vårdcentral, e-post: sara.banegas@ptj.se

Erik Magni, presschef, Praktikertjänst, e-post: erik.magni@ptj.se, tel: 0703-26 50 98

Tillbaka

Blocks