Extern bild

"Karnevalsstämning råder i den medeltida staden på den lilla ön i Östersjön"

Publicerad:

Visby har förvandlats till politikens och åsikternas Rio. Trots det svala sommarvädret råder karnevalsstämning i den medeltida staden på den lilla ön i Östersjön. I de trånga gränderna diskuteras det och skakas händer. Känd som okänd ler mot varandra och alla verkar ha något trevligt att säga. Man berättar om vilka föreläsningar man varit på och förhör sig om vad som är på gång.

Undertecknad, tillsammans med Praktikertjänsts tidigare styrelseordförande Anders Jonsson och vår nye (tillträdande i september) vd Johan Fredriksson, inledde Almedalsbesöket på söndagkvällen med en middag tillsammans med ledningen för Apoteket Hjärtat. Det var vår PR- och mediebyrå Diplomat som bjudit in till denna träff - ett intressant möte där samtalet till stor del kretsade runt förutsättningarna för våra respektive verksamheter efter valet. Om det blir regimskifte, vilket alla tycker att det starkt lutar åt, vad kommer då att hända? Ja, till att börja med ingenting. Men såsmåningom kommer ett annat affärsklimat att framträda. Om det blir till det bättre eller sämre för oss återstår att se. Mycket hänger på hur starkt mandat nästa regering får av väljarna. Ju otydligare mandat desto längre tid kommer det att ta innan vi vet vilka förutsättningar vi har att rätta oss efter när vi ska utforma framtida planer. 

Praktikertjänsts affärsområde Hälso- och sjukvårds rundabordssamtal, Framtidsmötet, med politiker och beslutsfattare på måndagseftermiddagen uppfattades som en positiv tillställning. Att byta den traditionella föreläsningen mot interaktiva samtal i ett slutet rum uppfattades som ett annorlunda och bra grepp. Något man kommer ihåg. Och det är viktigt i Almedalen. 

Efter avslutade samtal fick Johan Fredriksson och Anders Jonsson möjlighet till en enskild samtalsstund med socialutskottets (mp)-ledamot, Agneta Luttropp. Ett Almedalstillfälle som gav ytterligare en möjlighet att öka kunskapen om Praktikertjänst inom ett politiskt utskott som är av stor framtida betydelse för oss. 

Dagen avslutades hos Svenskt Näringsliv, där ett stort antal företrädare för näringsliv och politik hade bjudits in till trädgårdsmingel. Oavsett vad man tycker om tillställningar som Almedalsveckan så kan man konstatera att, tar man tillfället i akt så ges det gott om möjligheter att sprida kunskap om vad Praktikertjänst är och vad som gör oss unika i vårdsverige. Det är bra, och det kommer att behövas. 

//Björn Persson, personal- och kommunikationsdirektör, Praktikertjänst

Tillbaka

Blocks