en bild

Öregrunds vårdcentral är Region Uppsalas bästa vårdcentral

Publicerad:

Öregrunds vårdcentral är Region Uppsalas bästa vårdcentral. Det visar den årliga undersökningen Nationell patientenkät primärvård som görs av Sveriges kommuner och regioner. Mottagningen behåller därmed förstaplatsen i Region Uppsala samtidigt som man ligger på plats 36 i Sverige. Tredjeplatsen i undersökningen knips av Ultuna vårdcentral, som även den ingår i Praktikertjänst.

Sveriges kommuner och regioner, SKR, undersöker varje år hur patienter upplever sina besök i primärvården och i undersökningen 2021 deltog samtliga vårdcentraler i Region Uppsala.

- Vi är väldigt glada över att fortsatt toppa undersökningen i Region Uppsala. Resultaten visar att patienterna är nöjda med vården vi erbjuder samtidigt som vi kan använda undersökningen till att förbättra våra verksamheter ytterligare, säger Carola Johansson, specialist i allmänmedicin och verksamhetschef på Öregrunds vårdcentral.

Undersökningen är indelad i sju dimensioner – delaktighet/involvering, emotionellt stöd, helhetsintryck, information/kunskap, kontinuitet/koordinering, respekt/bemötande och tillgänglighet.

Öregrunds vårdcentral toppar mätningen i flera av kategorierna, i synnerhet helhetsintryck, delaktighet/involvering, respekt/bemötande och tillgänglighet.

Praktikertjänst driver flera vårdcentraler i Region Uppsala, där Ultuna vårdcentral placerar sig på plats tre, Knivsta läkargrupp på plats fyra, Luthagens vårdcentral på plats sex och Bålstadoktorn på plats 26.

Rankingen baseras på resultaten i Nationell patientenkät för primärvård 2021 och är beräknad som ett oviktat genomsnitt av samtliga sju kategorier som ingår i undersökningen.

Om Nationell patientenkät
Nationell patientenkät 2021 genomfördes av Sveriges kommuner och regioner under hösten 2021. I Region Uppsala uppgick antalet utskick till 8 319 och svarsfrekvensen var 38,8 procent. För riket var svarsfrekvensen 38,6 procent och antalet utskick 232 789. Läs mer på https://patientenkat.se/

För ytterligare information, kontakta gärna:
Carola Johansson, specialist i allmänmedicin och verksamhetschef Öregrunds vårdcentral, e-post: carola.johansson.1@ptj.se

Praktikertjänsts pressjour, tel: 010-128 36 66, e-post: press@ptj.se

Tillbaka

Blocks