Extern bild

Sotenäs vårdcentral är utsedd till den bästa vårdcentralen i Västra Götalandsregionen

Publicerad:

I Sveriges Kommuner och Regioners (SKR) årliga patientundersökning har Sotenäs Vårdcentral i Hunnebostrand fått toppbetyg. Sotenäs vårdcentral anses av patienter vara den bästa vårdcentralen i hela Västra Götalandsregionen. Även Praktikertjänsts verksamhet Älvpraktiken i Kungälv placerar sig högt i undersökningen och kniper en tredjeplats.

Sedan år 2009 utför SKR årligen undersökningen Nationell patientenkät för primärvård. Undersökningen utvärderar patienters upplevelse av primärvården och är indelad i sju dimensioner: delaktighet/involvering, emotionellt stöd, helhetsintryck, information/kunskap, kontinuitet/koordinering, respekt/bemötande och tillgänglighet.

Sotenäs vårdcentral är en del av Praktikertjänst, och får toppresultat i årets undersökning med 91,4/100 i snittpoäng. Det gör Sotenäs vårdcentral till den bästa vårdcentralen i hela Västra Götalandsregionen.

- Det är jätteroligt att våra patienter uppskattar den vård vi erbjuder. Jag tror det är vårt engagemang på mottagningen som gör att vi toppar undersökningen. Vi har också hög kontinuitet bland medarbetarna vilket innebär att vi känner patienten och patienten känner oss, säger Anna Stubberöd som är specialistläkare i allmänmedicin och verksamhetschef på Sotenäs vårdcentral.

    Utöver Sotenäs vårdcentral, placerar sig även Praktikertjänst verksamhet Älvpraktiken i Kungälv högt i undersökning med en snittpoäng på 90,4. Förra året fick vårdcentralen högst snittpoäng i Västra Götalandsregionen och i årets undersökning landar mottagningen på en tredjeplats.

    Rankingen baseras på resultaten i Nationell patientenkät för primärvård 2021 och är beräknad som ett oviktat genomsnitt av samtliga sju kategorier som ingår i undersökningen.

    Om Nationell patientenkät
    Nationell patientenkät 2021 genomfördes av Sveriges kommuner och regioner under hösten 2021 och samtliga 21 regioner deltog. I Västra Götalandsregionen uppgick antalet utskick till 38 128 och svarsfrekvensen var 38,2 procent. För riket var svarsfrekvensen 38,6 procent och antalet utskick 232 789. Läs mer på https://patientenkat.se/

    För ytterligare information, kontakta gärna:
    Anna Stubberöd, specialistläkare i allmänmedicin och verksamhetschef på Sotenäs vårdcentral, e-post: anna.stubberod@ptj.se

    Praktikertjänsts pressjour, tel: 010-128 36 66, e-post: press@ptj.se

    Tillbaka

    Blocks