Extern bild

Den 1 juni tar Praktikertjänst över Bollnäs Hälsocentral och Voxnadalens Hälsocentral

Publicerad:

Den 1 juni tar Praktikertjänst över driften av Aleris Hälsocentral Bollnäs och Aleris Hälsocentral Voxnadalen. Samtidigt byter verksamheterna namn till Praktikertjänst Bollnäs Hälsocentral och Praktikertjänst Voxnadalens Hälsocentral. Bytet av vårdgivare innebär ingen större skillnad för mottagningarnas cirka 20 000 listade patienter.

I slutet av februari aviserades att vårdföretaget Praktikertjänst tar över Aleris Hälsocentral Bollnäs och Aleris Hälsocentral Voxnadalen och när övertagandet nu genomförs byter mottagningarna namn och logotyp.

- Vi driver sedan många år två hälsocentraler i Gävleborg och det är riktigt glädjande att nu växla upp närvaron i regionen. När mottagningarna blivit en del av Praktikertjänst kommer patienterna att känna igen sig. Vi byter namn och logotyp, men lokalerna, vårdutbudet och öppettiderna är samma som tidigare, säger Björn Jonasson, chef för Praktikertjänst Vård.

Efter övertagandet driver Praktikertjänst fyra hälsocentraler i Region Gävleborg – Eira Hälsocentral och Hälsocentralen City i Gävle samt Bollnäs och Voxnadalens Hälsocentraler.

- När mottagningarna blivit en del av oss är förhoppningen att så många medarbetare som möjligt stannar kvar. Praktikertjänst har en bra modell för att driva primärvård där medarbetarna har stora friheter att driva verksamheten, vilket exempelvis bidrar till en hög patientnöjdhet och en god arbetsmiljö, säger Björn Jonasson.

Elisabeth Winsjansen, tidigare sjukhuschef för Bollnäs sjukhus, är tillförordnad verksamhetschef för både Bollnäs Hälsocentral och Voxnadalens Hälsocentral.

Efter övertagandet av Bollnäs Hälsocentral och Voxnadalens Hälsocentral driver Praktikertjänst 86 vårdcentraler i 16 regioner – från Skåne till Norrbotten.

Patienter som är listade på någon av hälsocentralerna behöver inte göra ett nytt val om de fortsatt vill vara listade. Mer information om byte av hälsocentral finns på 1177.se. Här kan du besöka Bollnäs Hälsocentral och här kan du besöka Voxnadalens Hälsocentral.

För ytterligare frågor, kontakta gärna:

Praktikertjänsts pressjour, tel: 010-128 36 66, e-post: press@ptj.se

Tillbaka

Blocks