Extern bild

Praktikertjänst förvärvar primärvård och rehab från Aleris

Publicerad:

Praktikertjänst har slutit avtal med Aleris om att förvärva två vårdcentraler, varav en i Region Gävleborg och en i Region Stockholm, och nio rehabenheter, samtliga i Region Stockholm. Genom förvärvet stärker Praktikertjänst erbjudandet inom både primärvård och rehabilitering ytterligare.

Praktikertjänst är ett vårdföretag som ägs av omkring 1 500 läkare, sjuksköterskor, tandläkare, tandtekniker och fysioterapeuter. Bolaget har funnits i över 60 år och har verksamhet i 220 av landets 290 kommuner.

Förvärven från Aleris är en del i Praktikertjänsts strategiska inriktning att stärka kärnverksamheten genom både förvärv och organisk tillväxt.

- Den svenska hälso- och sjukvården förändras i snabb takt och uppdämda vårdbehov och en ökande andel äldre ställer nya krav på oss och andra vårdgivare. Vi vill vara en aktiv del i den här förändringsresan och genom förvärven utvecklar och utökar vi kärnverksamheten inom primärvård och rehabilitering, säger Carina Olson, vd och koncernchef, Praktikertjänst AB.

- Aleris fokus är att tillhandahålla Sveriges mest moderna och tillgängliga specialistsjukvård, försäljningen är ytterligare ett steg i den strategin. Det här är fina primärvårds- och rehabverksamheter med höga kvalitetsresultat vi är stolta över att fått möjlighet att driva. Genom Praktikertjänst får verksamheterna en ägare som satsar på primärvården och därmed bästa möjliga förutsättningar att utvecklas vidare, säger Johan Färnstrand, vd Aleris Sjukvård Sverige AB.

De enheter som nu förvärvas inom primärvård är Bollnäs Hälsocentral, med tillhörande filial Voxnadalens Hälsocentral, i Region Gävleborg samt Rudans Vårdcentral i Region Stockholm. Totalt omfattar de närmare 30 000 listade patienter och 100 medarbetare.

De förvärvade rehabenheterna ligger i Flemingsberg, Hallunda, Huddinge, Liljeholmen, Rosenlund, Skärholmen, Tullinge, Älvsjö och Handen. Samtliga i Region Stockholm. Totalt omfattar de 300 medarbetare och fler än 170 000 besök årligen.

- De här verksamheterna fungerar idag väldigt väl och kommer att drivas i samma anda som tidigare med fokus på bland annat kvalitet och trygghet. Vi ser också goda möjligheter att utveckla verksamheterna och deras arbetssätt, exempelvis genom patientmöten via vår egen digitala vårdtjänst Mitt PTJ som fungerar som en förlängning av mottagningen, säger Björn Jonasson, chef för Praktikertjänst Vård.

Med förvärven av enheterna från Aleris har Praktikertjänst under det senaste året genomfört 20 förvärv, tolv inom hälso- och sjukvård och åtta inom tandvård.

- Vi har en aktiv tillväxtagenda och siktar på att växa både organiskt och genom förvärv. Vi är övertygande om att Praktikertjänsts ägarmodell med tillitsbaserad styrning och professionen vid rodret vässar såväl tillgängligheten och kontinuiteten som patientsäkerheten, säger Fredrik Ahlström, chef för affärsutveckling på Praktikertjänst.

Efter förvärvet driver Praktikertjänst 85 vårdcentraler i 15 regioner och 49 rehabenheter i elva regioner.

Förvärvet är villkorat av sedvanlig prövning hos Konkurrensverket. Villkoren för transaktionen är inte offentliga.

För ytterligare frågor, kontakta gärna:

Praktikertjänsts pressjour, tel: 010-128 36 66, e-post: press@ptj.se

Aleris pressjour, tel: (0)730-38 38 20 (ej sms), e-post: press@aleris.se

Tillbaka

Blocks