Extern bild

Den 15 juni tar Praktikertjänst över Rudans Vårdcentral och nio rehabenheter i Region Stockholm

Publicerad:

Den 15 juni tar Praktikertjänst över driften av tio vårdenheter från Aleris i Region Stockholm. Det handlar dels om Rudans Vårdcentral i Handen, dels om nio rehabenheter i Flemingsberg, Hallunda, Huddinge, Liljeholmen, Rosenlund, Skärholmen, Tullinge, Älvsjö och Handen. Vårdgivarbytet innebär att mottagningarna byter namn, men i övrigt inga större skillnader för patienterna.

I slutet av februari aviserades att vårdföretaget Praktikertjänst tar över tio vårdenheter i Region Stockholm från vårdföretaget Aleris. När övertagandet nu genomförs byter mottagningarna namn och logotyp.

- Vi driver redan både vårdcentraler och rehabenheter i Region Stockholm och genom de nya mottagningarna växlar vi upp närvaron ytterligare. När mottagningarna blir en del av Praktikertjänst kommer patienterna fortfarande att känna igen sig. Vi byter namn och logotyp, men lokalerna, vårdutbudet och öppettiderna är samma som tidigare, säger Björn Jonasson, chef för Praktikertjänst Vård, och fortsätter:

- När mottagningarna blivit en del av oss är förhoppningen att så många medarbetare som möjligt stannar kvar. Praktikertjänst har en bra modell för att driva både primärvård och rehab där medarbetarna har stora friheter att driva verksamheten, vilket exempelvis bidrar till en hög patientnöjdhet och en god arbetsmiljö.

Patienter som är listade på Rudans Vårdcentral behöver inte göra ett nytt val om de fortsatt vill vara listade. Mer information om byte av vårdcentral finns på 1177.se.

För ytterligare frågor, kontakta gärna:

Praktikertjänsts pressjour, tel: 010-128 36 66, e-post: press@ptj.se

Tillbaka

Blocks