Extern bild

Praktikertjänst vinner pris för bästa medarbetarkommunikation

Publicerad:

”Tillsammans genom pandemin” – Praktikertjänsts dokumentärfilm och reportagebok om coronapandemin – har vunnit guld i Swedish Content Awards i kategorin Medarbetarkommunikation. Dokumentären och boken tar tittaren och läsaren med bakom kulisserna under pandemin och skildrar en historisk tid i den svenska vården.

Dokumentärfilmen och reportageboken bygger på ögonvittnesskildringar från både medarbetare och patienter på en rad platser i Sverige. Den beskriver hur vården fungerade – och ibland inte fungerade – under pandemiåret 2020 och en bit in på 2021.

- Jag är otroligt stolt över den här vinsten. Tillsammans genom pandemin är ett viktigt projekt som bidragit till att sätta Praktikertjänst på kartan och visar engagerade medarbetare och mottagningar som presterar i världsklass, säger Carina Olson, Praktikertjänsts vd och koncernchef.

Dokumentären spelades in mellan maj 2020 och maj 2021 och boken skrevs under vintern och våren 2021. Tittarna och läsarna får följa verksamhetschefer, medarbetare och patienter som alla ger sin bild av pandemin och hur den påverkat dem i deras arbetsliv och vardag.

- Det här har varit ett viktigt projekt och jag är riktigt glad över att vi tog guld i en de mest prestigefyllda kommunikationstävlingarna. Dokumentären och boken är tidsdokument som verkligen fångar nerven och känslorna bakom kulisserna samtidigt som vi sammanfattar pandemin och vad vården och samhället kan lära för framtida kriser, säger Erik Magni, presschef på Praktikertjänst samt redaktör för boken och delprojektledare för dokumentären.

”Tillsammans genom pandemin” var ett av två bidrag i kategorin Medarbetarkommunikation, och silvret gick till McDonald’s. Vinnarna offentliggjordes vid en prisutdelning i Stockholm den andra juni och Praktikertjänst vann guld med motiveringen:

”Pandemin var ett styrketest av alla organisationer, och medarbetarkommunikationen blev extremt viktig i ett samhälle som präglades av stor osäkerhet. Vinnaren i årets medarbetarkommunikation hade sinnesnärvaro att dokumentera vardagen för sina medarbetare och skapar stolthet, förståelse och engagemang, samtidigt som alla vi andra kan ta del av ett viktigt tidsdokument.”

Både boken och dokumentären har tagits fram i samarbete med Tale Content Creators. Journalisten och läkaren Stefan Sjödin skrev texterna och Mattias Bardå fotograferade. Redaktör för boken var Erik Magni.

Se hela filmen samt läs mer om boken och beställ den kostnadsfritt på praktikertjanst.se/tillsammans.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Praktikertjänsts pressjour, tel: 010-128 36 66, e-post: press@ptj.se

Om Swedish Content Awards

Swedish Content Awards delas ut i 23 kategorier och belönar de bästa produktionerna inom content marketing i Sverige och har som syfte är att premiera god kvalitet och innovativa, kreativa lösningar. Tävlingen hölls för första gången år 2000 och arrangeras av Sveriges Kommunikationsbyråer (KOMM).

Tillbaka

Blocks