Extern bild

Praktikertjänst nominerade till Swedish Content Awards i kategorin Medarbetarkommunikation

Publicerad:

”Tillsammans genom pandemin” – Praktikertjänsts dokumentärfilm och reportagebok om coronapandemin – har nominerats till Swedish Content Awards i kategorin Medarbetarkommunikation. Dokumentären och boken tar tittaren och läsaren med bakom kulisserna under pandemin och skildrar en historisk tid i den svenska vården. Priset delas ut av Sveriges Kommunikationsbyråer och vinnarna offentliggörs i juni.

Dokumentärfilmen och reportageboken bygger på ögonvittnesskildringar från både medarbetare och patienter på en rad platser i Sverige. Den beskriver hur vården fungerade – och ibland inte fungerade – under pandemiåret 2020 och en bit in på 2021. En till en början ganska mörk bild, som ljusnar allteftersom vaccineringen fortgår och virusvågorna långsamt avtar.

- Det här har varit ett viktigt projekt och jag är otroligt stolt över att vårt bidrag nominerats. Genom det här projektet har vi fått möjlighet att fånga nerven och känslorna bakom kulisserna samtidigt som vi sammanfattar pandemin och vad vi kan lära oss för framtida kriser, säger Erik Magni, presschef på Praktikertjänst samt redaktör för boken och delprojektledare för dokumentären.

Dokumentären spelades in mellan maj 2020 och maj 2021 och boken skrevs under vintern och våren 2021. Tittarna och läsarna får följa verksamhetschefer, medarbetare och patienter som alla ger sin bild av pandemin och hur den påverkat dem i deras arbetsliv och vardag.

- Pandemin satte en enorm press på hela vården, och det ville vi skildra genom att lyfta fram berättelser som sällan når genom bruset. Med dokumentären och boken har vi skapat två tidsdokument över de hjältar som stod upp när vi behövde dem som mest, säger Sara Banegas, chefsläkare på Praktikertjänst.

I boken och dokumentären beskrivs hur sjukvården sätts under hård press medan tandvårdens tidböcker närmast raderas.

- Det var en märklig känsla i mars 2020. Plötsligt, nästan över en natt, bokas tusentals tider av och tandvårdsverksamheterna står nästan sysslolösa. Det var vi inte förberedda på och idag ser vi fortfarande delvis resultatet av att många patienter valde att inte besöka tandvården under 2020 och delar av 2021, säger Anders Jonsson, chefstandläkare på Praktikertjänst.

”Tillsammans genom pandemin” är ett av två bidrag i kategorin Medarbetarkommunikation, och det andra bidraget är McDonald’s. Priset tilldelas den organisation eller det företag som med content marketing genomfört en kreativ effektfull intern satsning inom medarbetarkommunikation. Vinnarna offentliggörs vid en prisutdelning den 2 juni i Stockholm.

Både boken och dokumentären har tagits fram i samarbete med Tale Content Creators. Journalisten och läkaren Stefan Sjödin har skrivit texterna och Mattias Bardå har fotograferat. Redaktör för boken är Erik Magni.

Se hela filmen samt läs mer om boken och beställ den kostnadsfritt på praktikertjanst.se/tillsammans.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Praktikertjänsts pressjour, tel: 010-128 36 66, e-post: press@ptj.se

Om Swedish Content Awards

Swedish Content Awards delas ut i 23 kategorier och belönar de bästa produktionerna inom content marketing i Sverige och har som syfte är att premiera god kvalitet och innovativa, kreativa lösningar. Tävlingen hölls för första gången år 2000 och arrangeras av Sveriges Kommunikationsbyråer (KOMM).

Tillbaka

Blocks