Extern bild

Nytt avsnitt av podden Vårdfrågan – trenden mot större tandvårdskliniker

Publicerad:

Den privata tandvården har genomgått stora förändringar det senaste decenniet. Traditionellt har Sverige haft många mindre kliniker, men nu syns allt fler större mottagningar och många nyexaminerade tandläkare vill arbeta i ett större sammanhang. Men en som går mot strömmen är tandläkare Erik Nordin. Han byter den stora mottagningen mot den mindre.

Den privata tandvården är huvudsakligen en småföretagarbransch med många mindre kliniker. Trenden har dock gått mot allt större enheter med möjlighet till ökad effektivitet och bättre synergier, men också samhörighet och ökat erfarenhetsutbyte.

Tandläkare Erik Nordin arbetar idag på Tandvården Skeppsbron i Malmö. En stor klinik med omkring 20 medarbetare, som han driver tillsammans med fem kollegor. Efter sex år tar han nu steget till att driva en mindre klinik i Halmstad.

Det 27:e avsnittet av Vårdfrågan handlar om arbetssätt och ledarskap i tandvården, men också om att gå mot strömmen.

Lyssna i spelaren nedan eller via ljudplattformarna Spotify, Itunes/Podcaster eller Soundcloud. Avsnittet är också tillgängligt på Praktikertjänsts webbplats.

Vårdfrågan är en podd där experter intervjuas om aktuella ämnen inom tandvård och hälso- och sjukvård. Podden tar upp en bred palett av ämnen och varje avsnitt är en djupdykning på mellan 20 minuter och 1 timme.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Praktikertjänsts pressjour, tel: 010-128 36 66, e-post: press@ptj.se

Tillbaka

Blocks