Extern bild

Praktikertjänsts coronadokumentär finalist till Publishingpriset

Publicerad:

”Tillsammans genom pandemin” – Praktikertjänsts dokumentärfilm om coronapandemin – har valts ut som finalist till Publishingpriset. I dokumentären intervjuas både patienter och medarbetare som alla vittnar om en oro för såväl sjukdomen som hur den påverkar tandvården och hälso- och sjukvården. Vinnarna offentliggörs i november.

Juryn för Publishingpriset – en pristävling för film, print och webb – har offentliggjort årets finalister och Praktikertjänsts coronadokumentär ”Tillsammans genom pandemin” har valts ut som en av sju finalister i kategorin Filmer som marknadsför företag och organisationer. Övriga finalister i samma kategori är bland annat Polismyndigheten med två bidrag samt Sunne kommun.

- Det är otroligt glädjande att dokumentären nått finalplats och förhoppningen är såklart att gå hela vägen och kamma hem förstaplatsen. Filmen visar ett historiskt skeende i den svenska vården och den är både emotionell och aktuell, säger Stefan Hladisch, marknads- och kommunikationschef på Praktikertjänst, och fortsätter:

- Vi har sedan början av september arbetat med att sprida dokumentären i våra olika kanaler och vi har fått bra feedback hittills. Jag tror att många känner igen sig och är stolta över hur bra vården lyckats hantera pandemin.

Se trailern nedan eller fullversionen på Praktikertjänsts webbplats.

Dokumentären har tagits fram i samarbete med Tale Content Creators.

Om Publishingpriset

En årlig jurybedömd pristävling för lovvärd redaktionell kommunikation och marknadskommunikation – exempelvis filmer, webbplatser, böcker och tidningar – som delats ut sedan 1990.

Juryn består av yrkesverksamma kommunikatörer och de bedömer alla aspekter av bidragen – textinnehåll, visuella inslag, form, regi, användbarhet och tryckkvalitet.

Här kan du läsa mer om årets nomineringar.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Erik Magni, presschef, Praktikertjänst, e-post: erik.magni@ptj.se, tel: 0703-265098

Tillbaka

Blocks