Kategorier för sidan Karriär

PTJ Exklusivt drar lärdom av världens främsta tandläkare

Utvecklingen inom tandläkaryrket går framåt i ett allt högre tempo. Men det kan vara tidskrävande och kostsamt att hålla sig á jour med alla nya metoder och behandlingar som dyker upp. Inom Praktikertjänst erbjuds kursen PTJ Exklusivt, där den internationella eliten bjuds till Sverige för att förmedla kunskap – både teoretiskt och praktiskt.

  • Text Redaktionen

Tandvård Exklusivt_web.jpg

Ivan Rosengren på Tandvårdskompaniet i Borås har länge intresserat sig för kvalitetsfrågor. Nu driver han utbildningsinitiativet PTJ Exklusivt, med ambitionen att hålla ett kurstillfälle per termin. Om intresse finns är han också öppen för att öka kvoten.

– Jag har ganska bra kontakter ute i världen och försöker hitta områden som känns heta. Vi vill bara bjuda in de absolut främsta praktikerna i världen.

Teori och praktik

Utbildningarna äger rum i tvådagarsblock. Dag ett innebär en teoretisk föreläsning för hela tandvårdsteamet samt tandtekniker inom Praktikertjänst som vill komma. Dag två är det praktik, med 20 aktiva tandläkare som får testa nya metoder. Då är det först till kvarn.

– Utgångspunkten var just dilemmat med att alltför många utbildningar bara fokuserar på det teoretiska. Man måste få möjlighet att också praktisera det man lärt sig, under överseende av någon som verkligen kan sin sak. Den kurskombinationen har jag själv saknat i Sverige.

Ivan Rosengren beskriver tandläkaryrket som ”hantverk på hög nivå” och har som målsättning att få hit de allra största auktoriteterna. Till mars 2020 har han lyckats boka Lincoln Harris från Australien, som av många anses vara en av världens bästa tandläkare.

– Han jobbar kliniskt samtidigt som han har sitt eget utbildningsbolag och kör en hel del populära kurser på Facebook. Den föreläsningen kommer vara öppen för alla som är intresserade, såväl i Sverige som övriga världen.

 

PTJ Exklusivt skapades för att inspirera och möjliggöra en förhöjd klinisk färdighet hos alla tandvårdsteam som är verksamma inom Praktikertjänst. Genom att anordna kliniskt inriktade kurser på högsta möjliga världsnivå med dedikerade internationella kliniker från alla världens hörn, höjs den kliniska förmågan och föreläsarna utmanar sinnet och lovar nya tankegångar som förbättrar kvaliteten i vardagen.

Blocks

Våra utbildningar

Utbildning och verksamhetsutveckling är prioriterade områden för Praktikertjänst. Vi erbjuder både kortare kurser och efterutbildningar som löper över flera år.

 

Ta nästa steg!

Spontanansökan

Vill du styra över din tid? Hos oss får du mer frihet, större inflytande, ansvar och möjlighet att växa. Är du intresserad? Skicka in en spontanansökan redan idag!

Läs mer

Sveriges nöjdaste patienter

Vi har en unik ägarmodell där vi som utför vården också äger företaget. Strukturen borgar för hög kvalitet och service, vilket årligen bekräftas i mätningar från exempelvis SKL och Svenskt kvalitetsindex.