Extern bild

Praktikertjänst öppnar Kvarnholmens första vårdcentral

Publicerad:

Den 2 april öppnar vårdföretaget Praktikertjänst en ny vårdcentral på Kvarnholmen i Nacka, strax utanför Stockholm. Det är den första vårdcentralen på Kvarnholmen och mottagningen är öppen kontorstid samt en kväll i veckan. Samtidigt erbjuds digitala vårdmöten via Praktikertjänst24.

Kvarnholmen är ett område som växer och expanderar med både nya bostäder och arbetsplatser. Och områdets första vårdcentral startar i nyrenoverade lokaler centralt på Kvarnholmen. På plats från start är två läkare, en sjuksköterska, en distriktssköterska, en psykoterapeut och två undersköterskor. Vårdcentralen har även nära samarbete med Danvik Rehab & Kiropraktik för att erbjuda besök hos sjukgymnast, arbetsterapeut och dietist.

– När vi nu tar steget och startar verksamhet vill vi direkt från start erbjuda hög tillgänglighet och kvalitet samt ett varmt omhändertagande. Vår erfarenhet visar också att personlig kontakt och kontinuitet är förutsättningar för god primärvård och därför strävar vi efter att alla patienter som är listade på mottagningen ska ha en namngiven läkare, säger Lasse Wilhelmsson, specialist i allmänmedicin och verksamhetschef vid Kvarnholmens vårdcentral, och fortsätter:

- Vi startar med sju personer samtidigt som vi har en plan för expansion. Vi har exempelvis ytterligare en läkare på väg in för att möta den efterfrågan som vi tror finns.

Mottagningen – som drivs inom vårdval Husläkarverksamhet på uppdrag av Region Stockholm – ska, förutom det ordinarie vårdcentralsutbudet, på sikt även erbjuda BVC-verksamhet. Men redan från start erbjuds listade patienter digitala vårdmöten via Praktikertjänst24, en digital vårdtjänst som fungerar som en förlängning av mottagningen. Tjänsten är öppen dygnet runt och patienterna kan när som helst påbörja ett ärende eller besök.

- Patienter efterfrågar snabbhet och tillgänglighet och då är en digital vårdtjänst ett bra komplement till ett fysiskt besök. Samtidigt är det viktigt att behålla den personliga kontakten mellan medarbetare och patient, säger Lasse Wilhelmsson, och fortsätter:

- Den digitala tjänsten drivs av oss som arbetar på mottagningen. Patienter kan registrera sina besvär dygnet runt och sedan få svar via chatt eller video under ordinarie arbetstid.

Kvarnholmens vårdcentral ligger på Kvarnholmsvägen 92. Läs mer om verksamheten på www.kvarnholmensvc.se.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Lasse Wilhelmsson, specialist i allmänmedicin och verksamhetschef, Kvarnholmens Vårdcentral, e-post: lasse.wilhelmsson@ptj.se

Erik Magni, presschef, Praktikertjänst, tel: 0703-26 50 98, e-post: erik.magni@ptj.se

Tillbaka

Blocks