Extern bild

Nytt avsnitt av podden Vårdfrågan – att starta och driva vårdcentral

Publicerad:

Att starta och driva eget är inte alltid lätt, men en som tagit steget är distriktsläkaren Lasse Wilhelmsson på Kvarnholmens Vårdcentral. I Vårdfrågan förklarar han varför det är viktigt att kunna styra sin egen vardag och att Praktikertjänst är den perfekta blandningen av charterresa och att boka resan själv.

Lasse Wilhelmsson på Kvarnholmens Vårdcentral i Nacka utanför Stockholm hade en dröm om att starta och driva eget. Och genom Praktikertjänst blev drömmen verklighet och efter bara ett år rankas mottagningen i Nationell patientenkät som Sveriges tolfte bästa vårdcentral.

Vårdfrågan #22 handlar om ledarskap och entreprenörskap i primärvården. Han och två läkarkollegor startade enheten och valet föll på Praktikertjänst, som Lasse Wilhelmsson beskriver som den perfekta blandningen av charterresa och att boka resan själv.

- Man får chans att styra verksamheten ungefär åt det håll man vill och så får man hjälp med det man tycker är tråkigt eller svårt. Man skulle lägga tid på helt fel saker om man inte hade haft Praktikertjänst, säger Lasse Wilhelmsson i Vårdfrågan.

Lyssna nedan eller via ljudplattformarna SpotifyAcastiTunes/Podcaster eller Soundcloud. Avsnittet är också tillgängligt på Praktikertjänsts webbplats.

Vårdfrågan är en podd där experter intervjuas om aktuella ämnen inom tandvård och hälso- och sjukvård. Podden tar upp en bred palett av ämnen och varje avsnitt är en djupdykning på mellan 20 minuter och 1 timme.

Tillbaka

Blocks