Extern bild

Kvarnholmens vårdcentral är Nackas bästa vårdcentral

Publicerad:

Kvarnholmens vårdcentral öppnade den 2 april 2019 och rankas redan som en av Stockholms – och Sveriges – bästa vårdcentraler. Enligt Sveriges kommuner och regioners, SKR, årliga mätning Nationell patientenkät så placerar sig Kvarnholmens vårdcentral som Nackas bästa vårdcentral och på en tredje plats i Region Stockholm. På riksnivå landar mottagningen på plats tolv.

SKR undersöker varje år hur patienter upplever sina besök i primärvården och i 2019 års undersökning deltog 1 159 vårdcentraler i samtliga 21 regioner. Undersökningen är indelad i sju dimensioner – delaktighet/involvering, emotionellt stöd, helhetsintryck, information/kunskap, kontinuitet/koordinering, respekt/bemötande och tillgänglighet.

- Att vi efter knappt ett år lyckas placera oss som Nackas bästa vårdcentral och plats tolv i riket är väldigt glädjande och vi är riktigt stolta. Resultaten är viktiga för vår verksamhet och visar hur vi kan bli en ännu bättre vårdgivare, säger Lasse Wilhelmsson, specialist i allmänmedicin och verksamhetschef på Kvarnholmens vårdcentral.

Mottagningen – som är en del av vårdkoncernen Praktikertjänst – överträffar kraftigt både riks- och regionsnittet i samtliga undersökta kategorier och framförallt inom kontinuitet, tillgänglighet och helhetsintryck.

- Många patienter uppskattar vår digitala och fysiska tillgänglighet och att patienten ofta får träffa samma läkare varje gång, säger Lasse Wilhelmsson, och fortsätter:

- Tack vare fantastiska medarbetare och ett delat ledarskap mellan oss tre läkare på vårdcentralen kan vi lägga mer av vår tid på patientbesök. Det tror jag är en viktig orsak till att vi har så bra tillgänglighet.

Rankingen baseras på resultaten i Nationell patientenkät för primärvård 2019 och är beräknad som ett oviktat genomsnitt av samtliga sju kategorier som ingår i undersökningen.

Om Nationell patientenkät

Nationell patientenkät 2019 genomfördes under hösten 2019 och samtliga 21 regioner deltog. I Region Stockholm län uppgick antalet respondenter till 21 996 och svarsfrekvensen var 38,2 procent. För riket var svarsfrekvensen 41,2 procent och antalet respondenter 100 583. Läs mer på https://patientenkat.se/sv/

För ytterligare information, kontakta gärna:

Lasse Wilhelmsson, specialist i allmänmedicin och verksamhetschef Kvarnholmens vårdcentral, e-post: lasse.wilhelmsson@ptj.se

Erik Magni, presschef, Praktikertjänst, tel: 0703-26 50 98, e-post: erik.magni@ptj.se

Tillbaka

Blocks