Extern bild

Sara Banegas ny chefsläkare i Praktikertjänst

Publicerad:

Sara Banegas har utsetts till chefsläkare i Praktikertjänst. Hon är specialist i allmänmedicin och verksamhetschef på Ekerö vårdcentral i Stockholm och tillträder den 15 mars rollen som chefsläkare. I rollen ska hon stötta medicinsk ansvariga chefer, agera sakkunnig till koncernledningen och bidra med att lyfta de medicinska kvalitetsfrågorna.

I och med rekryteringen av Sara Banegas görs chefsläkarrollen om till en mer proaktiv tjänst med fokus på samverkan mellan Praktikertjänst centralt, verksamheterna och huvudmännen.

- Jag är väldigt glad att Sara Banegas tackat ja till tjänsten som chefsläkare. Hon är sedan länge etablerad i Praktikertjänst och har löpande synts i flera olika sammanhang, exempelvis i debatter som rört listning, digitalisering och villkor och ersättningar i primärvården. Hon kommer också att bli ett viktigt bollplank för koncernledningen i olika medicinska och verksamhetsrelaterade frågor, säger Carina Olson, vd och koncernchef i Praktikertjänst.

Samtidigt som Sara Banegas tillträder tjänsten så lämnar hon över uppdraget som verksamhetschef till Magnus Edlund, som idag är distriktsläkare och biträdande verksamhetschef på Ekerö vårdcentral. Hon kommer dock att arbeta kvar som läkare.

- Det är ett väldigt hedrande uppdrag och en viktig roll för att utveckla Praktikertjänsts hälso- och sjukvårdsverksamhet. Men för att lyckas tror jag att det är viktigt att inte lämna vårdverksamheten helt och därför behåller jag en fot kvar hos Ekerö vårdcentral, säger Sara Banegas, specialist i allmänmedicin och tillträdande chefsläkare i Praktikertjänst, och fortsätter:

- Det finns många viktiga frågor att hugga tag i direkt, exempelvis vaccinationer mot covid-19 och de nya krav som löpande ställas på Praktikertjänsts verksamheter på grund av pandemin. Men jag hoppas också kunna bidra i uppstarten och utvecklingen av verksamheter inom både primär- och specialistvård.

Om Sara Banegas

Sara Banegas är utbildad läkare vid Karolinska universitetssjukhuset och tog sin specialistexamen 2012. Hon har varit ordförande för Sveriges yngre läkares förening i Stockholm och arbetat som distriktsläkare på Karolinska universitetssjukhusets barnakut och på To Care Sweden. Sedan 2014 har hon arbetat som verksamhetschef och distriktsläkare på Ekerö vårdcentral. Sara Banegas är sedan 2019 även styrelseledamot i Praktikertjänst.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Erik Magni, presschef, Praktikertjänst, e-post: erik.magni@ptj.se, tel: 0703-265098

Tillbaka

Blocks