Extern bild

Den 1 september öppnar Vallonens Vårdcentral i Finspång

Publicerad:

Den 1 september öppnar Praktikertjänst en ny vårdcentral i Finspång – Vallonens Vårdcentral. Mottagningen ligger centralt på Vallonvägen 15 och drivs av distriktsläkarna Anneli Jörne och Thomas Jörne.

Vallonens Vårdcentral är Praktikertjänsts andra vårdcentral i Region Östergötland och mottagningen, som är på cirka 700 kvadratmeter i två plan, ligger i en före detta tandläkarklinik som byggts om och helrenoverats.

- Det känns otroligt spännande att starta upp den här verksamheten hemma i Östergötland. Jag och Thomas har haft en idé om att driva en vårdcentral i flera år och när möjligheten dök upp valde vi att hoppa på, säger Anneli Jörne, distriktsläkare och verksamhetschef på Vallonens Vårdcentral, och fortsätter:

- Vi har båda arbetat på vårdcentral och nu vill vi skapa en mottagning som bygger på hög kvalitet, personligt bemötande och inte minst hög kontinuitet med en fast läkarkontakt för alla listade patienter.

Anneli Jörne har tidigare arbetat på vårdcentralen Cityhälsan Söder i Norrköping och Thomas Jörne på Skärblacka vårdcentral och närakuten Vrinnevi i Norrköping. När de nu startar Vallonens Vårdcentral väver de in sina erfarenheter och erbjuder en primärvård med fokus på korta väntetider och möjlighet att träffa samma läkare eller sjuksköterska vid varje planerat besök.

- Hög kontinuitet är väldigt viktigt i primärvården och för mig som läkare är det centralt att jag lär känna patienten för att kunna ge bästa möjliga vård. Därför får alla patienter en namngiven läkare när de listar sig hos oss. För patienten sparar det såklart också tid eftersom de slipper berätta om sina besvär vid olika tillfällen, förklarar Thomas Jörne, distriktsläkare och medicinskt ledningsansvarig på Vallonens Vårdcentral.

Mottagningen drivs inom vårdval primärvård på uppdrag av Region Östergötland och erbjuder både vårdcentral och barnavårdscentral.

Från start arbetar sju personer på mottagningen – två distriktsläkare, en BVC-sjuksköterska, en astma/KOL-sjuksköterska, en sjuksköterska, en undersköterska och en samordnare.

På sikt kommer verksamheten också att erbjuda listade patienter möjlighet till digitala vårdmöten via Mitt PTJ, Praktikertjänsts digitala vårdtjänst som fungerar som en förlängning av mottagningen. Tjänsten är öppen dygnet runt och patienterna kan när som helst påbörja ett ärende eller besök och få svar under mottagningens ordinarie öppettider.

- Genom Mitt PTJ kan vi erbjuda patienter en mer tillgänglig och mer sammanhållen vård där patienten snabbare ska få möta rätt vårdnivå, exempelvis läkare eller sjuksköterska. Dessutom slipper patienterna telefonkö och passa tider när vi ringer upp, säger Anneli Jörne.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Praktikertjänsts pressjour, tel: 010-128 36 66, e-post: press@ptj.se

Tillbaka

Blocks