Extern bild

Topplaceringar för Praktikertjänst Närsjukhus Simrishamn i ny patientundersökning

Publicerad:

Praktikertjänst Närsjukhus Simrishamn presterar starkt i 2016 års upplaga av Sveriges Kommuner och Landstings (SKL) nationella patientenkät för akutmottagningar. Av totalt tio undersökta vårdgivare i Skåne så landar Närsjukhus Simrishamn på en delad förstaplats inom helhetsintryck och får även toppresultat inom respekt och bemötande samt kunskap och information.

SKL undersöker varje år hur patienter upplever besöken inom akutvården och i 2016 års undersökning deltog samtliga landsting och regioner i Sverige. Undersökningen tittar på sju kategorier – delaktighet/involvering, emotionellt stöd, helhetsintryck, information/kunskap, kontinuitet/koordinering, respekt/bemötande och tillgänglighet.

- Vi är stolta över den sjukvård vi bedriver och den vård vi ger våra patienter. Alla kollegor gör ett fantastiskt jobb med ett målinriktat arbete och tydliga uppföljningar, säger Irene Axman Andersson, kvalitetsutvecklare på Praktikertjänst Närsjukhus Simrishamn.

Närsjukhus Simrishamn överträffar eller motsvarar regionsnittet i samtliga undersökta kategorier, däribland kunskap och information. Verksamheten överträffar dessutom kraftigt både det nationella och regionala genomsnittet inom respekt och bemötande.

- De här mätningarna är viktiga för oss för att löpande utveckla och förbättra verksamheten. De är samtidigt också tydliga kvitton på att vårt fokus på kvalitet, tillgänglighet och bemötande ger resultat i form av nöjda patienter, säger Irene Axman Andersson.

Om Nationella patientenkäten

Nationell patientenkät är en återkommande patientundersökning inom hälso- och sjukvården som genomförs av SKL. I den senaste mätningen deltog totalt 178 sjukvårdsenheter från alla landsting och regioner. I Region Skåne uppgick antalet respondenter till drygt 5 000 med en svarsfrekvens på 36,4 procent. Läs mer på https://patientenkat.se/sv/resultat/akutmottagningar-2016/

För ytterligare information, kontakta gärna:

Erik Magni, presschef, Praktikertjänst, tel: 0703-26 50 98, e-post: erik.magni@ptj.se

Tillbaka

Blocks