Extern bild

Nya ledamöter i Praktikertjänsts styrelse

Publicerad:

Vårdkoncernen Praktikertjänsts årsstämma har beslutat om styrelseledamöter. Stämman beslutade om nyval av läkare Sara Banegas, tandläkare Viveca Hansson Gidlund och civilekonom Anna Omstedt.

Praktikertjänsts styrelse bestod under 2018 av ordförande Urban Englund samt ledamöterna Anders Lindh, Charlotte Dahllöf, Christer Löfdahl, Mikael Lundborg, Marianne Dicander Alexandersson och Per Matses samt arbetstagarrepresentanterna Charlotta Wållgren, Liza Löfberg och Nils-Eric Vallo. Jay Lewis och Tommy Borg ingick som adjungerade styrelseledamöter.

Årsstämman har beslutat om omval av Urban Englund, Charlotte Dahllöf, Mikael Lundborg, Marianne Dicander Alexandersson och Per Matses. Urban Englund valdes till styrelsens ordförande. Årsstämman beslutade även om nyval av ledamöterna Sara Banegas, Viveca Hansson Gidlund och Anna Omstedt.

Christer Löfdahl och Anders Lindh stod inte till valberedningens förfogade och lämnar därmed Praktikertjänsts styrelse. Samtliga arbetstagarrepresentanter och adjungerade ledamöter kvarstår i styrelsen samtidigt som Therese Palmqvist tar plats i styrelsen som representant för Vårdförbundet.

- Jag är väldigt stolt över att ha fått förnyat förtroende av bolagets aktieägare och glad över att årsstämman gett förnyat förtroende till de omvalda ledamöterna. Jag vill också passa på att tacka Christer Löfdahl och Anders Lindh för deras insatser och hälsa Viveca Hansson Gidlund, Sara Banegas och Anna Omstedt välkomna till styrelsen, säger Urban Englund, tandläkare och styrelseordförande i Praktikertjänst, och fortsätter:

- De nya ledamöterna har stor kunskap om tandvården och hälso- och sjukvården, men också om ledarskapsfrågor och om digitalisering, vilket är viktigt när Praktikertjänst ska fortsätta växa och utveckla nya arbetssätt.

Sara Banegas är 44 år, bosatt på Ekerö och sedan 2015 verksamhetschef på Ekerö vårdcentral. Hon tog sin läkarexamen 2005 och är specialist i allmänmedicin sedan 2012. Sara Banegas har tidigare varit ordförande för Sveriges yngre läkares förenings Stockholmssektion samt ledamot i Stockholms läkarförening och i SLSO läkarförening. Hon har inga ytterligare nuvarande styrelseuppdrag.

Viveca Hansson Gidlund är 54 år, bosatt i Särö och är sedan 1999 verksamhetsansvarig på Krontandläkarna i Kungsbacka. Hon tog tandläkarexamen 1992 och arbetade därefter bland annat på Folktandvården i Region Halland. Viveca Hansson Gidlund har två ideella styrelseuppdrag.

Anna Omstedt är 44 år, bosatt på Lidingö och vd på MedUniverse, som hon även varit med och grundat. Hon är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och har även studerat vid universitet Hitotsubashi Daigaku i Tokyo, Japan. Anna Omstedt var med och startade Tasteline, där hon också var vd, och har även varit vice vd på Svenska dagbladet digitala medier. Hon är styrelseledamot i bland annat Hemfrid AB och Hjärt- lungfonden och har tidigare varit styrelseledamot i Sveriges radio och Sportamore.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Erik Magni, presschef, Praktikertjänst, tel: 0703-26 50 98, e-post: erik.magni@ptj.se

Tillbaka

Blocks