Extern bild

"Almedalen,detta fenomen inom svensk politik, opinionsbildning och kontaktskapande"

Publicerad:

Praktikertjänsts styrelseordförande Urban Englund bloggar från Almedalsveckan på Gotland. På bild: Urban Englund tillsammans med Cecilia Halvars Öhrnell, affärsområdeschef Specialistvård på Praktikertjänst. 

Almedalen,detta fenomen inom svensk politik, opinionsbildning och kontaktskapande

Igår hade vi politikermöten för att diskutera hur man ser på framtiden inom vård och omsorg. Det är viktigt att vi beskriver hur vårt bolag fungerar men även att få ta del av hur man resonerar runt dessa frågor inom olika partier. Vi har haft bra och konstruktiva möten, en liten extra krydda var att vi hade våra möten på Praktikertjänst tandläkarmottagning,Adelsgatan 48. En fantastisk mottagning som till och med hade havsutsikt från några behandlingsrum, ett stort tack till Björn och er andra!

Vi fungerade också som medarrangörer på ett seminarium anordnat av Spinalis och Claes Hultling; Sex nyanser av prevention,"Ett sommarprat om lyckopiller,stressdiagnoser,krockkuddar, välfärdskalkyler och gardinupphängandets ädla konst".

Många människor skadar sig allvarligt genom ibland till synes triviala vardagshändelser och preventiva insatser kan spara många människor stort lidande och samhället stora pengar i sjukvårdskostnader.

Claes jobbar för att skapa ett nationellt centrum för ryggmärgskadade och vi är givetvis intresserade av att bidra med det vi kan.

På eftermiddagen seminarium om mångfald i vården, mycket intressanta och aktuella frågor.

Självklart så avslutades eftermiddagen med ett mingel med personer från vård- och omsorgsbranschen. Man kan ju lätt raljera runt hela företeelsen med dessa mingel, men jag måste medge att det är ett oslagbart sätt att komma i kontakt med människor för att knyta viktiga kontakter.

Urban Englund, styrelseordförande

Tillbaka

Blocks