Extern bild

Nytt avsnitt av podden Vårdfrågan – ätstörningar och hälsohets med Erika Nyman Carlsson

Publicerad:

I det sjuttonde avsnittet av Praktikertjänsts podd Vårdfrågan medverkar Erika Nyman Carlsson, KBT-terapeut och kvalitetschef på Praktikertjänst Psykiatri, men också författare och doktorand vid Örebro universitet. Hon har arbetat länge med ätstörningar och har tillsammans med socionomen Evelina Linder nyligen gett ut boken När det hälsosamma blir ohälsosamt: hjälp när tankar om kropp, mat och ätande tagit över ditt liv.

Vårdfrågan #17 är ett samtal om hur ätstörningar kan behandlas, vilka som drabbas och hur patienter och anhöriga påverkas. Det är också ett samtal om ett samhälle med en växande hälsohets, något som kan leda till att fler drabbas av ätstörningar.

Lyssna nedan eller via ljudplattformarna SpotifyAcast, iTunes/Podcaster eller Soundcloud. Avsnittet är också tillgängligt på Praktikertjänsts webbplats.

Vårdfrågan är en podd där Praktikertjänsts medarbetare och experter intervjuas om aktuella ämnen inom tandvård och hälso- och sjukvård. Podden tar upp en bred palett av ämnen och varje avsnitt är en djupdykning på mellan 20 minuter och 1 timme.

Tillbaka

Blocks