Extern bild

Nytt avsnitt av podden Vårdfrågan – digitalisering i primärvården

Publicerad:

Coronapandemin har fått stora delar av hälso- och sjukvården att ställa om och inom primärvården märker många vårdcentraler ett kraftigt ökat intresse för digitala vårdmöten. I Vårdfrågan förklarar distriktsläkaren Björn Hallström varför digitalisering innebär mer tid för de sjukaste och varför det kan finnas risker med för hög tillgänglighet.

Under de senaste åren har allt fler patienter valt att söka vård via digitala kanaler och allt fler vårdgivare har därför också börjat erbjuda digitala vårdmöten via exempelvis chatt eller video.

Vårdfrågan #20 är ett samtal med distriktsläkaren och verksamhetschefen Björn Hallström på Vårdcentralen Stadsfjärden i Nyköping om hur digitalisering ökar tillgängligheten och ger en mer sammanhållen vårdkedja där patienten snabbare möter rätt vårdnivå. Det är också ett samtal om risker med för hög tillgänglighet och en sjukvård som styrs av efterfrågan snarare än behov.

Lyssna nedan eller via ljudplattformarna SpotifyAcastiTunes/Podcaster eller Soundcloud. Avsnittet är också tillgängligt på Praktikertjänsts webbplats.

Vårdfrågan är en podd där Praktikertjänsts medarbetare och experter intervjuas om aktuella ämnen inom tandvård och hälso- och sjukvård. Podden tar upp en bred palett av ämnen och varje avsnitt är en djupdykning på mellan 20 minuter och 1 timme.

Tillbaka

Blocks