Extern bild

Nytt avsnitt av podden Vårdfrågan - coronaspecial

Publicerad:

Det nya coronaviruset har lamslagit nästan hela världen och uppemot 10 miljoner människor har bekräftats smittade, varav nära en halv miljon avlidit. I Vårdfrågan förklarar läkaren Kenneth Jacobsson och tandläkaren Anders Jonsson hur viruset slagit mot sjukvården och tandvården och hur hösten kan komma att se ut.

Det var i januari som det kom rapporter från Kina om ett nytt virus med influensaliknande symtom. Några veckor senare fanns viruset i Europa. I mars stängde land efter land sina gränser och karantän var på flera håll ett faktum.

Vårdfrågan #23 handlar om det nya coronaviruset. Distriktsläkaren Kenneth Jacobsson och tandläkaren Anders Jonsson berättar hur viruset påverkat sjukvården och tandvården, vad ökad testning innebär och vad man ska tänka på för att minska smittspridningen. Dessutom – vad är egentligen aerosolgenererande procedurer och hur ska den så kallade vårdskulden betas av?

Lyssna nedan eller via ljudplattformarna SpotifyAcastiTunes/Podcaster eller Soundcloud. Avsnittet är också tillgängligt på Praktikertjänsts webbplats.

Vårdfrågan är en podd där experter intervjuas om aktuella ämnen inom tandvård och hälso- och sjukvård. Podden tar upp en bred palett av ämnen och varje avsnitt är en djupdykning på mellan 20 minuter och 1 timme.

Tillbaka

Blocks