Extern bild

Nytt avsnitt av podden Vårdfrågan – utmaningarna med digitala vårdmöten

Publicerad:

Digitala vårdbesök har sprängt miljardvallen och patienterna ansluter i strid ström. Samtidigt saknas fortfarande lösningar för ett hållbart ersättningssystem och verklig kontinuitet. I det senaste avsnittet av podden Vårdfrågan berättar Carl-Olof Veraeus om utmaningarna och möjligheterna med digitala vårdbesök.

Vård på distans är inget direkt nytt. Telefon har funnits länge, men vård via digitala lösningar, exempelvis videomöten och chatt, har däremot inte funnits särskilt länge.

Carl-Olof Veraeus är läkare och chef för digital affärsutveckling och vårdappen Mitt PTJ på Praktikertjänst. I det här avsnittet av Vårdfrågan berättar han om sina erfarenheter av digitala vårdbesök och utvecklingen från renodlade nätläkare till en digifysisk primärvård.

Han förklarar att en ökad tillgänglighet aldrig får ske på bekostnad av vårdens prioriteringsprinciper med utgångspunkt i det medicinska behovet.

I avsnittet berättar han också hur man som vårdgivare kan tänka för att arbeta mer digitalt och att appen Mitt PTJ innebär ett helt nytt arbetssätt med ökad produktivitet och effektivitet snarare än bara ökad tillgänglighet.

Lyssna i spelaren nedan eller via ljudplattformarna Spotify, Itunes/Podcaster eller Soundcloud. Avsnittet är också tillgängligt på Praktikertjänsts webbplats.

Vårdfrågan är en podd där experter intervjuas om aktuella ämnen inom tandvård och hälso- och sjukvård. Podden tar upp en bred palett av ämnen och varje avsnitt är en djupdykning på mellan 20 minuter och 1 timme.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Praktikertjänsts pressjour, tel: 010-128 36 66, e-post: press@ptj.se

Tillbaka

Blocks