en bild
Kategorier för sidan Karriär
Taggar för sidan tandvård

En perfekt matchning

Susann Balzar och Thomas Cederholm har varit en del av Praktikertjänst i 33 år. I april är det dags för nästa steg i livet och de överlåter sin klinik på Södermalm till Sandra Radecki och Johan Bäck, som i sin tur lämnat Skellefteå för att flytta till Stockholm.

  • Text Redaktionen
  • Foto Praktikertjänst

Det var framförallt tryggheten som lockade Sandra och Johan till att bli en del av Praktikertjänst. De hade fått höra mycket positivt från branschkollegor om hur det är att vara en del av Praktikertjänst. När de blev kontaktade av Praktikertjänst rekryteringsavdelning var valet därför enkelt. Fördelarna som stack ut mest vad den stabila ekonomin och att få stöttning med det administrativa arbetet.

- Nu när vi tar steget som unga tandläkare och ska ta över som verksamhetschefer är det enormt skönt att känna att vi kommer få stöttning i de bitarna som känns extra kluriga, så som administrativt jobb och den ekonomiska biten.

Susann och Thomas, som varit en del av Praktikertjänst och arbetat som verksamhetschefer på Drakenbergskliniken sedan 1985, instämmer. Det var det samma faktorer som lockade dem för över 30 år sedan. Både Susann och Thomas säger att de ser mycket av sig själva i Sandra och Johan. De känner sig trygga med att lämna över kliniken i deras händer.

-  Vi drar åt samma håll och jobbar mot samma mål. Vi märkte ju direkt att både Sandra och Johan värnar om patientkontakten och värdesätter den otroligt högt, vilket gör det lätt att ha fullt förtroende för dem båda.

För Sandra och Johan är förväntningarna förstås höga - de ser fram emot att få jobba i en helt ny del av landet, och mötas av nya utmaningar. På samma sätt som Susann och Thomas värnar om patientkontakten är det också det en av de faktorer som både Johan och Sandra tycker är allra viktigast och roligast med jobbet.

Susann kommer att fortsätta arbeta deltid på praktiken, dels med patienter med särskilda behov, men även som mentor åt Sandra och Johan.

-  Det är inte lätt att lämna över Drakenbergskliniken som är vårt livsverk, men Sandra och Johan gör det lite lättare och vi har fullt förtroende för dem båda, berättar hon.

Blocks

Lediga tjänster

Praktikertjänst finns i 220 av landets 290 kommuner och flera av våra mottagningar söker nya medarbetare. Se vilka lediga tjänster vi har just nu.

Lediga tjänster

PTJ Akademi

Utbildning och verksamhetsutveckling är prioriterade områden för Praktikertjänst. Vi erbjuder både kortare kurser och efterutbildningar som löper över flera år.

 

Ta nästa steg!