Kategorier för sidan Guldhjärtat

Arbete för ett trivsamt arbetsklimat

Hallå där Ingrid Nyberg Berglund som nominerats till Praktikertjänsts pris Guldhjärtat 2019 av kollegorna på mottagningen Flora tandklinik i Luleå. Guldhjärtat hyllar initiativ, medarbetare och ledare som på något sätt utmärkt sig extra för att i tanke och handling agera efter Praktikertjänsts värderingar: Professionalism, Omtanke och Nytanke.

Hur känns det att vara nominerad?

- Jag blev otroligt överraskad och jätteglad. Jag har varit tandläkare i 39 år och drivit mottagningen sedan 2005, så det är jätteroligt. 

Det är din personal som nominerat dig, hur har du arbetat för att de ska trivas? 

- Jag har försökt lyssna in och arbeta kvalitetsinriktat. Olikheter hos medarbetarna uppskattas och ses som värdefullt. Tillsammans har vi utvecklat ett delegerat arbetssätt med bland annat individuella ansvarsområden. Allt detta har givit ett mycket trivsamt arbetsklimat.

Hur har du arbetat med kvalitet?

- Vi har haft fokus på kvalitativa behandlingar och bra service. Vidareutbildning sker kontinuerligt och är mycket viktigt. Vi väljer noggrant de bästa materialen, är måna om ett bra samarbete med våra tandtekniker och återkopplar. Vi arbetar också med förebyggande vård till våra patienter.

Hur behåller du själv glädjen i jobbet?

- Genom utbildning och att få lära mig nya saker hela tiden. Patienternas tacksamhet gentemot hela kliniken betyder också jättemycket, samt att jag har en sådan fantastisk personal. Det är  roligt att se att de uppskattar bra vård och skapar ett så bra arbetsklimat!

 

Om Guldhjärtat
För skapa engagemang och lyfta fram förebilder inom koncernen har Praktikertjänst instiftat den årliga utmärkelsen Guldhjärtat, som delas ut på PTJ-dagen den 17 maj.