Vanliga frågor

Det är många som har frågor om hälsa. Här hittar du alla frågor som våra experter har besvarat men också ren praktisk information kring ditt vårdbesök.

Inget kunde hittas

Mår dåligt över mina tänder

Frågeställare: Kvinna 21 år

Fråga:

Jag mår jättedåligt över mina tänder och måste göra något åt dem eftersom jag är 21 år och ska leva med dem hela livet. Det är de sex framtänderna på övre raden som jag vill rätta till, kan man på något sätt göra det på kort tid utan tandställning? Operation på något sätt ? 

Jag har överbett, gnisslar tänder (ont i huvudet och käkarna) och har dålig andedräkt eftersom tänderna sitter snett så det är svårt att komma åt överallt... Mår dåligt över det här varje dag och vill verkligen ha hjälp. Det spelar ingen roll vad det kommer kosta! 

Tacksam för svar.

Svar:

Hej! Tack för ditt mail. Du är missnöjd med dina tänder, de sitter snett och du har svårt att komma åt att rengöra. Tyvärr finns det ingen snabb fix att ändra på tänderna. Jag tror inte att det är aktuellt med operation utan snarare tandreglering. Sådan behandling tar tid. Dessutom har du ju ont i käkarna och gnisslar tänder, något som du ju också behöver hjälp med.

Det är ju viktigt att behandlingsresultatet blir bra och då måste det få ta tid. Du är ju ung och ska leva med dina tänder i många år framöver. På sajten www.alltomdinatänder.se kan du hitta tandläkare som jobbar med tandreglering.

Lycka till!

Tandläkare Monica Karlsson Praktikertjänst